Search
Close this search box.

Πανήγυρις Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως.

 Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου η Εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη του λαοφιλούς Αγίου Νικολάου, αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας και στη Μητρόπολή μας εόρτασε και πανηγύρισε η πόλη της Αλεξανδρουπόλεως τον Πολιούχο και προστάτη Άγιό της.

Για τις εορτές του Πολιούχου Αγίου ο Μητροπολίτης μας προσκάλεσε τον νεοχειροτονηθέντα Επίσκοπο Τανάγρας κ. Απόστολο. Ο Θεοφιλέστατος για πολλά χρόνια ήταν κληρικός της Μητροπόλεώς μας μέχρις  ότου η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος τον εξέλεξε Επίσκοπο Τανάγρας.

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου κ. Αποστόλου. Πλήθος κόσμου παρακολούθησαν  τον Πανηγυρικό Εσπερινό. Στο αριστερό αναλόγιο έψαλλαν ιεροψάλτες από την Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου. 

Στο τέλος του εσπερινού ο  Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο για την πρόσκληση και για την αγάπη που του έδειξε όλα αυτά τα χρόνια που υπηρέτησε ως κληρικός της μητροπόλεώς μας. 

Αντιφωνώντας ο Μητροπολίτης μας, τόνισε την πολυετή προσφορά του Θεοφιλεστάτου στη μητρόπολή μας και την χαρά ολόκληρης της μητρόπολης για την εκλογή του.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ζαμπούκης, ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Υποστράτηγος κ. Μπακιρτζής και δέκα παλαιοί Διοικητές της 12ης Μεραρχίας και συγκεκριμένα οι Αντγοι ε.α. Παναγιώτης Καραγιάννης, Σταύρος Παπαδόπουλος, Ευάγγελος Γεωργαντάς,  Νικόλαος Αντωνίου, Ιωάννης Ζούκας, Γεώργιος Ταμουρίδης, Γεώργιος Νακόπουλος, Ιωάννης Μπασδάνης, Παναγιώτης Φαραντάτος και Δημήτριος Μπουζέλος. Ο Μητροπολίτης μας τους καλωσόρισε στη γνώριμη για εκείνους πόλη μας και τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους στο τόπο μας και στη Μεραρχία μας. Τους τίμησε δίνοντάς τους την εικόνα της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσας και το χρυσό μετάλλιο της Μητροπόλεώς μας.

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου και Συλειτουργούντος του Επισκόπου Τανάγρας κ. Αποστόλου. Παρόντες ήταν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κελέτσης, ο Περιφερειάρχης Ανατ. Μακ. και Θράκης κ. Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δελησταμάτης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ζαμπούκης, ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Υποστράτηγος κ. Μπακιρτζής, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Τσιάρας, ο Διοικητή ΠΥ Ν. Έβρου κ. Κούτρας, εκπρόσωποι Φορέων, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων ασφαλείας.  Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό τιμώντας την μνήμη του Πολιούχου μας. Στην ομιλία του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Νικολάου και ευχήθηκε ο Άγιος να προστατεύει πάντοτε το Ναυτικό μας.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου Νικολάου στους δρόμους της πόλεως μέχρι την παραλιακή λεωφόρο και η επιστροφή της λιτανείας στον Μητροπολιτικό Ναό για την απόλυση της Θείας Λειτουργίας. 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΙΤΑΝΕΙΑ

Μοιραστείτε το
Μετάβαση στο περιεχόμενο